Naar inhoud

UPA-BUA Union Professionnelle d'Architectes
Beroepsunie Van Architecten

Small ads

All our small ads

BORDEREL VAN EENHEIDSPRIJZEN VAN UPA-BUA 

Al 40 jaar lang publiceert de UPA-BUA om de 3 jaar een bijgewerkte uitgave van haar BORDEREL VAN EENHEIDSPRIJZEN, dat de prijzen vermeldt die worden aangerekend voor de levering en installatie van meer dan 2.000 items met betrekking tot courante bouwmaterialen en -componenten. In de loop der jaren is dit tweetalige document (FR-NL) een onmisbaar naslagwerk geworden in de Belgische bouwsector.

De meest recente editie van het schema werd gepubliceerd in februari 2024.

De BUA-Jongeren afdeling

Deze afdeling richt zich in het bijzonder tot jonge architecten met minder dan vijf jaar ervaring. Ze beoogt het verzamelen en beantwoorden van noden van jonde architecten door hun verwachtingen over te maken en door de organisatie van specifiek voor hun bedoelde activiteiten.

Meer hierover

Van Hove Prijs

Elk jaar organiseert de UPA-BUA een architectuurwedstrijd voor afstudeerprojecten. De prijs staat open voor alle studenten die tijdens het academiejaar van de prijs het diploma architect of architect-ingenieur behalen aan een Belgische universitaire faculteit.

Meer hierover

UPA-BUA reizen

In de lente van elk jaar organiseert de UPA-BUA een buitenlandse architectuurreis van verschillende dagen waarbij opmerkelijke architectuurrealisatie worden bezocht, dikwijls onder de begeleiding van hun ontwerpers. Zo werden o.m. Parijs, Londen, Berlijn, Lyon, Frankfurt, Valencia, Bazel, Chicago, Montpellier, Kopenhagen, Marseille, Madrid,... bezocht.

Meer hierover

 • Qui a peur du Bouwmeester?

  Meer hierover
 • BORDEREL VAN EENHEIDSPRIJZEN 2024

  Meer hierover
 • Call for action COP28

  Meer hierover

Een plek voor Architectuur en Architecten

Ernest Allardstraat 21
B-1000 Bruxelles

Dank zijn de schenking van haar eerste voorzitter, Willy VAN HOVE, heeft de UPA-BUA haar zetel in het Architects’ House te Brussel. Ze deelt die eiegendom met de Koninklijke Federatie van de Architectenvereniging van België (F.A.B). Na de renovatie van 2013, huisvest het Architects’ House verschillende beroepsinstanties terwijl de vergaderruimte ‘20-40 pers.) de expoduimte, de conferentiezaal (70-150 pers.) en bar beschikbaar zijn voor “architectuur”-evenementen.

Aarzel niet om contact op te nemen met het Architects’ House omtrent de voorwaarden en beschikbaarheid om van deze diensten gelegen in het hart van Brussel gebruik te maken.

Email : secret@architectshouse.be

Naar de site van het Architects' House
 • UITGAVE VAN DE EDITIE 2024 VAN HET BORDEREL VAN EENHEIDSPRIJZEN

  De bijgewerkte uitgave van het Borderel van Eenheidsprijzen 2024 is eindelijk gepubliceerd. Deze editie, waar bouwprofessionals reikhalzend naar uitkijken, bevat de prijzen voor de levering en installatie van meer dan 2.000 items met betrekking tot standaard bouwmaterialen en -componenten, evenals meer dan 200 items met betrekking tot circulaire, duurzame materialen van biologische oorsprong en innovatieve speciale technieken.

  Meer hierover