Naar inhoud

UPA-BUA Union Professionnelle d'Architectes
Beroepsunie Van Architecten

Borderel van Eenheidsprijzen

De UPA-BUA publiceert regelmatig een tweetalige lijst (Nl-Fr) met meer dan 1.300 posten die de kostprijzen voor de levering en de verwerking van materialen in bouwwerken vermelden. Het document, dat ongeveer zestig jaar geleden ontstond, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een referentie instrument in de Belgische bouwmiddens.

Meer hierover

 

UPA-BUA reizen

In de lente van elk jaar organiseert de UPA-BUA een buitenlandse architectuurreis van verschillende dagen waarbij opmerkelijke architectuurrealisatie worden bezocht, dikwijls onder de begeleiding van hun ontwerpers. Zo werden o.m. Parijs, Londen, Berlijn, Lyon, Frankfurt, Valencia, Bazel, Chicago, Montpellier, Kopenhagen, Marseille enz. bezocht.

Meer hierover

 • RenoFase typedetails binnenisolatie

  Meer hierover
 • Overhandiging 'Christian Leleux' beurs 2017

  Meer hierover
 • Tentoonstelling UCL LOCI - Carnet de Curiosité

  Meer hierover

Een plek voor Architectuur en Architecten

Ernest Allardstraat 21
B-1000 Bruxelles

Dank zijn de schenking van haar eerste voorzitter, Willy VAN HOVE, heeft de UPA-BUA haar zetel in het Architects’ House te Brussel. Ze deelt die eiegendom met de Koninklijke Federatie van de Architectenvereniging van België (F.A.B). Na de renovatie van 2013, huisvest het Architects’ House verschillende beroepsinstanties terwijl de expo hal, conferentiezaal en bar beschikbaar zijn voor “architectuur”-evenementen.

Email : secret@architectshouse.be

Naar de site van het Architects' House
 • PROCLAMATIE van de VAN HOVE ARCHIECTUURPIJS 2017 en voordracht van architect Nico STEINMETZ (Luxemburg)

  Architects’House

  Uitreiking van de jaarlijkse architectuurprijs die open staat voor alle in 2017 afgestudeerde architecten of ingenieur-architecten van alle Belgische faculteiten.

  Meer hierover