Naar inhoud

UPA-BUA Union Professionnelle d'Architectes
Beroepsunie Van Architecten

Small ads

All our small ads

De BUA-Jongeren afdeling

Deze afdeling richt zich in het bijzonder tot jonge architecten met minder dan vijf jaar ervaring. Ze beoogt het verzamelen en beantwoorden van noden van jonde architecten door hun verwachtingen over te maken en door de organisatie van specifiek voor hun bedoelde activiteiten.

Meer hierover

Van Hove Prijs

Elk jaar organiseert de UPA-BUA een architectuurwedstrijd voor afstudeerprojecten. De prijs staat open voor alle studenten die tijdens het academiejaar van de prijs het diploma architect of architect-ingenieur behalen aan een Belgische universitaire faculteit.

Meer hierover

Borderel van EenheidsPrijzen

De UPA-BUA publiceert regelmatig een tweetalige lijst (NL-FR) met meer dan 1.700 posten die de kostprijzen voor de levering en de verwerking van materialen in bouwwerken vermelden. Het document, dat ongeveer zestig jaar geleden ontstond, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een referentie instrument in de Belgische bouwmiddens.

Meer hierover

UPA-BUA reizen

In de lente van elk jaar organiseert de UPA-BUA een buitenlandse architectuurreis van verschillende dagen waarbij opmerkelijke architectuurrealisatie worden bezocht, dikwijls onder de begeleiding van hun ontwerpers. Zo werden o.m. Parijs, Londen, Berlijn, Lyon, Frankfurt, Valencia, Bazel, Chicago, Montpellier, Kopenhagen, Marseille, Madrid,... bezocht.

Meer hierover

 • Postgraduaat ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’

  Meer hierover
 • Postgraduaat ‘Circulair bouwen’

  Meer hierover
 • UIA nieuws

  Meer hierover

Een plek voor Architectuur en Architecten

Ernest Allardstraat 21
B-1000 Bruxelles

Dank zijn de schenking van haar eerste voorzitter, Willy VAN HOVE, heeft de UPA-BUA haar zetel in het Architects’ House te Brussel. Ze deelt die eiegendom met de Koninklijke Federatie van de Architectenvereniging van België (F.A.B). Na de renovatie van 2013, huisvest het Architects’ House verschillende beroepsinstanties terwijl de vergaderruimte ‘20-40 pers.) de expoduimte, de conferentiezaal (70-150 pers.) en bar beschikbaar zijn voor “architectuur”-evenementen.

Aarzel niet om contact op te nemen met het Architects’ House omtrent de voorwaarden en beschikbaarheid om van deze diensten gelegen in het hart van Brussel gebruik te maken.

Email : secret@architectshouse.be

Naar de site van het Architects' House
 • Tentoonstelling : Van hove Prijs 2020

  Architect's House

  Kom de tentoonstelling van de genomineerden voor de Van Hove-prijs 2021 ontdekken in het Huis van de Architect van 15 maart tot 30 september 2021.

  Meer hierover