Naar inhoud

UPA-BUA Union Professionnelle d'Architectes
Beroepsunie Van Architecten

UIA nieuws

Gepubliceerd op

27e UIA RIO 2021 CONGRES

In overeenstemming met de aanbevelingen van de nationale gezondheidsautoriteiten met betrekking tot de verspreiding van COVID-19, de International Union of Architects (UIA), het Institute of Architects of Brazil (IAB) en het Executive Committee van de UIA2020RIO, in overeenstemming met hun institutionele partners en andere belanghebbenden, het 27e Wereldcongres uitgesteld tot 18-22 juli 2021.

De inschrijvingen van de deelnemers worden automatisch vernieuwd op de nieuwe data van het congres. https://www.uia2020rio.archi/inscricoes_en.asp


UIA ALGEMENE VERGADERING: 22-25 JULI 2021

In solidariteit met de Braziliaanse collega's besloot de UIA-Raad unaniem om de volgende Algemene Vergadering van de UIA van 22 tot 25 juli 2021 in Rio de Janeiro te houden, onmiddellijk na het 27e Wereldcongres van architecten (18-22 juli).


GOUDEN MEDAILLE EN TRIENNIAL AWARDS VAN DE UIA 2021

De deadline voor het indienen van kandidaturen voor de gouden medaille en de UIA-prijzen is verlengd tot 2 april 2021 om rekening te houden met de nieuwe UIA RIO 2021-kalender. Secties en leden van de Raad van de Unie worden uitgenodigd om hun nominaties voort te zetten op het UIA Awards-platform (https://uia.awardsplatform.com/). De reeds ontvangen aanvragen blijven geldig. De prijsuitreiking vindt plaats op 21 juli in Rio de Janeiro (Brazilië) tijdens het 27e World Congress of Architects

    Deadline voor het indienen van aanvragen: 2 april 2021
    Juryvergadering: 20 april 2021
    Resultaten bekendgemaakt: 26 april 2021

Meer informatie: www.uia-architectes.org/webApi/en/news/2021-uia-gold-medal-prizes-launch.html


GUNNING VOOR INNOVATIE IN ARCHITECT TRAINING

De Prize for Innovation in Architectural Education, georganiseerd door de UIA Training Commission, beloont de diverse aard van innovatie in alle culturen en geografische regio's en heeft tot doel onderwijspraktijken te bevorderen die bijdragen aan het creëren van duurzame omgevingen.

    Nieuwe deadline voor aanvragen: 20 oktober 2020
    Juryevaluatieperiode: 20 oktober - eind november 2020
    Bekendmaking resultaten: 1 december 2020

Alle aanvragen die op het UIA-prijsplatform zijn ontvangen, blijven geldig.

Meer informatie: https://competition.uia-architectes.org/en/competitions/uia-award-innovation-in-architectural-education.html


UIA CUBES D’OR AWARD

Deze driejaarlijkse prijs, georganiseerd door het UIA Architecture & Children Work Program, erkent mensen en instellingen die bijdragen aan het vergroten van het bewustzijn en begrip van architectuur en de gebouwde omgeving voor kinderen en jongeren. De projecten van de internationale fase die op 15 maart succesvol zijn afgerond, worden in september door een internationale jury beoordeeld.

De data voor de juryvergadering en de bekendmaking van de resultaten worden later bekend gemaakt.

Meer informatie: https://competition.uia-architectes.org/en/competitions/fourth-cycle-golden-cubes-awards.html


UIA beloont zorgzame en inclusieve ruimtes

Deze driejaarlijkse prijs beloont opmerkelijke voorbeelden van gebouwen en plaatsen die door hun hoge architectonische en stedelijke kwaliteit een sociaal duurzame omgeving hebben gecreëerd. Op 15 februari werd de eerste fase succesvol afgerond, met 88 projecten uit 35 landen. De geselecteerde projecten worden online geëvalueerd en komend najaar bekend gemaakt. De datum van bekendmaking van de resultaten wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie: https://competition.uia-architectes.org/en/competitions/2020-friendly-and-inclusive-spaces-awards.html