Naar inhoud

UPA-BUA Union Professionnelle d'Architectes
Beroepsunie Van Architecten

Ondertekening Davos Declaration 2018

Gepubliceerd op

Op 3 oktober 2018 ondertekenden onze Ministers van Cultuur de Davos Declaration 2018 voor een kwaliteitsvolle 'Baukultur'.

Op 22 januari 2018 hebben de europese ministers van cultuur in Davos verenigd met een aantal andere instanties de Davos Declaration ondertekend met als titel « Towards a high-quality ‘Baukultur’ for Europe ». De ondertekenaars zetten zich in om ‘Baukultur’ te promoten bij de verschillende betrokken openbare en privé actoren om hen te sensibiliseren voor de culturele waarde van gebouwen.

Om dit in ons land te verankeren heeft de Orde van Architecten dit op woensdag 3 oktober 2018 officieel laten ondertekenen door onze verschillende Ministers van Cultuur tijdens een ceremonie in de Solvay Bibliotheek.

De aanwezige of vertegenwoordigde ministers hebben het woord genomen : Fadila Laanan, brussels Minister van Cultuur (franstalig), Sven Gatz, brussels Minister van Cultuur (nederlandstalig), Pascal Smet en de vertegenwoordigster van Minister Alda Greoli. Vervolgens hebben ze de verbintenis ondertekend, gevolgd door de vertegenwoordigers van de beroepssector FAB, AriB, BVA, NAV, G30.

De Voorzitter en de Secretaris Generaal van de ACE waren tevens aanwezig op deze plechtigheid waarna er een debat plaatsvond rond architectuur en cultuur.