Naar inhoud

UPA-BUA Union Professionnelle d'Architectes
Beroepsunie Van Architecten

FORUM 2019 – Towards Friendly Cities – For a better attractiveness

Gepubliceerd op

Na het succes van Forum 2017 « New Use New Move, New Move New Use » en 2018 « New Fields New Practices, New Practices New Fields » nodigt  For Urban Passion vzw u uit voor de derde editie met als thema de vriendelijke stad.

Stedelijke vriendelijkheid betekent bijdragen tot het welzijn in de stad, leidt verzoening in in de verdeling van de ruimte of het toekennen van meer plaats voor positieve emoties, harmonie, schoonheid …

In een tijd waarin "de furie van de stad" een groot deel van de bevolking blijft afschrikken, rijst de vraag hoe onze steden aantrekkelijker en aangenamer gemaakt kunnen worden ?  Welke projecten, verwezenlijkingen of beheersmodi kunnen tot dat tikkeltje extra ziel leiden ?  Hoe kunnen projecten of initiatieven die hiertoe willen bijdragen ondervragen ?  Grijpen we elke gelegenheid om naar deze stedelijke vriendelijkheid te evolueren?

Meerdere voorbeelden laten zien dat nieuwe horizonten naar voren komen, dat hun dynamiek een vernieuwde aandacht brengt voor de vriendelijke stad. Deze worden voorgesteld en besproken op het forum.

 

Inschrijving: http://urbanistes.be/fup/forum-2019