Naar inhoud

UPA-BUA Union Professionnelle d'Architectes
Beroepsunie Van Architecten

INFORMATIEAVOND OVER WATERBEHEER

Onder de geprogrammeerde activiteiten hadden we een informatieavond over waterbeheer gepland (in Brussel en Wallonië). Vanwege de pandemie is deze avond, die oorspronkelijk gepland was voor het begin van dit jaar 2020, eindelijk geannuleerd.

Dit jaar bieden we het in een virtuele vorm aan: het wordt gehouden op woensdag 17 februari 2021 van 17:00 tot 19:30 uur.

Programma :

- 17:00 : Welkom

- 17:10 : Inleiding : Algemene voorstelling van het probleem (impact, gevolgen voor de ecologische voetafdruk en voor het microklimaat) en voorstelling van de verschillende soorten water (regenwater, afvalwater, grijs, zwart), hun samenstelling (vervuilende stoffen) en hun mogelijke toepassingen, door Stéphane TRUONG (Water Facilitator, Ecorce) en Anne-Claire DEWEZ (van Leefmilieu Brussel).

- 17:30 : Regenwaterbeheer: infiltratie, evapotranspiratie, oppervlaktebehandeling (landscaping), door S. Truong en A.-C. Dewez

- 18:00 : Pauze

- 18:10 : De regelgeving en de evolutie ervan in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Belang van de context - het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beschikt over een performant rioolsysteem met collectieve behandeling, door zuiveringsinstallaties, die werken, spoorwegmaatschappij, verplichting om tanks te installeren), door A.-C. Dewez.

- 18:30 : De regelgeving en de evolutie ervan in het Waalse Gewest (we moeten ongetwijfeld de CertiBEau-certificering vermelden die vanaf 2021 van toepassing zal zijn), door Hélène LEBEAU (van de SPGE van het Waalse Gewest)

- 18:50 : Vragen

- 19:30 : Einde.

Voorwaarden voor deelname :

Deelname aan deze avond is gratis, maar inschrijven is verplicht (beperkt aantal deelnemers). 

Inschrijvers ontvangen later de link om deze avond te volgen.

woensdag 17 februari 2021

17:00

En Ligne

Free activity